Kim Maclean - Wild & Co -- De Nieuwe Keuken

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

Kim Maclean - Wild & Co -- De Nieuwe Keuken

Kim Maclean - Wild & Co -- De Nieuwe KeukenKim Maclean - Wild & Co -- De Nieuwe Keuken
Auteur Kim Maclean
Titel Wild & Co -- De Nieuwe Keuken
Uitgever J.H Gottmer / H.J.W Becht
Type Boek
ISBN 9789023011477
Staat Nieuw, winkelfris
Taal Nederlands
Prijs € 9,90
Voorradig Laatste voorradig

 Nieuw boek, 2004

De meeste mensen die willen genieten van een goed stuk wild, gaan naar een restaurant, omdat ze denken dat wild bereiden moeilijk en tijdrovend is. Kim Maclean, die zich haar hele leven al bezighoudt met koken, laat zien dat er vele mogelijkheden zijn om zelf tamelijk eenvoudig wildgerechten te maken. Er zijn veel soorten wild, zowel haarwild (hert, ree, wild zwijn) als vederwild (fazant, wilde eend, patrijs), waardoor het smaakpalet van wild ongekend uitgebreid is.

Kim Maclean, geboren in Canada, maar reeds jaren woonachtig in Nederland, is altijd bezig met koken en eten. Zij schrijft onder andere over eten in NRC Handelsblad, is co-auteur van de diverse NRC Handelsblad-kookboeken en vertaalde ook andere kookboeken.

NBD|Biblion recensie
Aangezien de jacht in Nederland beperkingen kent, wordt op grote schaal wild geimporteerd uit de Oostbloklanden en de Nieuwe Wereld. Supermarkten bieden een groot en goed assortiment aan en de auteur heeft een aantal recepten ontwikkeld op basis van de nu heersende opvattingen over bereidingswijzen. Zij biedt basisrecepten van hulpmiddelen, die veelvuldig gebruikt worden in dit boek, verder borrelhapjes, soepen, voor-, en hoofdgerechten. Diegenen die haar kennen van de kookrubriek in NRC Handelsblad weten dat zij uitgebreide en ingewikkelde gerechten op haar repertoire heeft staan, zo ook in dit boek. Zij tovert met ingredienten, kookt met veel liefde en overgave en heeft, of neemt, daar kennelijk de tijd voor. Niet iedereen bezit deze kwaliteiten en dan wordt het lastig om dezelfde resultaten te bereiken. 'De nieuwe keuken'-serie munt uit door de vernieuwing in kook- en bakprocessen, de vormgeving en lay-out, en de kleurenfoto's. Op de voorkant hertencarpaccio met truffel, exclusief! Alfabetisch register.

2004, Pb, 72pp, 21x21cm, 260gram, isbn; 9789023011477

 

Trefwoorden: wild bereiden 9789023011477
Artikelcode: 6548BD

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig