Peter Lobs ( 2e druk ) - Rook jij Rook ik

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

Peter Lobs ( 2e druk ) - Rook jij Rook ik

Peter Lobs ( 2e druk )  - Rook jij Rook ikPeter Lobs ( 2e druk )  - Rook jij Rook ik
Auteur Peter Lobs ( 2e druk )
Titel Rook jij Rook ik
Uitgever Media Publishing
Type Boek
ISBN
Staat Vrijwel nieuw
Taal Nederlands
Prijs Tijdelijk uitverkocht
Voorradig Tijdelijk uitverkocht

2e druk 1997, goede staat.

Niet iedereen weet dat het roken van vis één van de oudste manieren is om vis te conserveren. 
Maar bijna iedereen vindt: het is zeker de lekkerste manier om vis te bereiden. Op de tafels van feestjes en partijen is bijna altijd wel gerookte zalm, paling of ander lekkers te vinden. En een gestaag groeiende groep sportvissers heeft als 'bij-hobby' het roken van zelfgevangen vis gekozen. De populairste vissen om te roken zijn makreel en paling,  maar er zijn ook 'rook-amateurs die van minder courante soorten de heerlijkste delicatessen maken. 
Op vakantie of tijdens een tuinfeestje wordt graag een superverse -want zelfgevangen - vis gerookt.
Heel gezellig, met de gretige afnemers rond de rookton aanwezig.
Bijna niemand kan wachten tot de vis klaar is ............
En geloof me: die nog warme vis smaakt het allerbeste. De uitdrukking 'heet van de naald' zegt voldoende!
Voor veel mensen is er echter een drempel om zelf vis te gaan roken.
Er rijzen vragen en twijfels, zoals : wat voor type rookoven of -kast moet ik hebben en hoe en waar 
schaf ik de benodigde apparatuur aan ?
Maar ook: hoelang moet de vis van tevoren worden gepekeld, hoeveel zout gebruik ik, hoelang moet de vis drogen,  garen en roken? En welke houtsoorten zijn geschikt om vis te roken?

In dit boek;

Inhoud

7  Visroken: een oeroude traditie
9  Over warm roken, stomen en koud roken
11 Hoe zit een rookoven in elkaar?
13 Het rookmateriaal
15 Tafelmodellen
16 Staande modellen
18 Speten of haken?
19 Aan haken
21 Overige 'hulpmiddelen'
22 In gebruik nemen van een nieuwe oven
23 Schoonmaken en onderhoud
24 Welke vissoorten en hoe?
27 Vis meenemen is bepaald geen schande
29 Behandeling van te roken vis
31 Diepvriezen: doe het goed!
35 Fileren
38 Het zouten
43 Het drogen
47 Veiligheid
49 Welke houtsoorten?
50 Warm roken: het garen van vis
51 Hoe rustiger, hoe beter
53 Koud roken kan ook!
55 Liggend of hangend?
57 Gerookte paling
59 Gerookte makreelfilets
60 Haring: warm en koud gerookt
62 Nog meer rookverrassingen ( heerlijke vis en vlees recepten)
70 Het serveren van gerookte vis en vlees.

 2010, Pb, 15x21cm, 71blz., 120gram.

tags; roken vissen rookoven recept vis gerookte vis roken vlees roken recepten rook jij rook ik lobs

Trefwoorden: Rook, roken, rokerij, rookton, gerookte vis, paling roken roken vissen rookoven recept vis gerookte vis roken vlees roken recepten rook jij rook ik lobs
Artikelcode: 7771

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig