Eugene H. Kaplan - De Sensuele Zee -- Geheimen van de Oceaan

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

Eugene H. Kaplan - De Sensuele Zee -- Geheimen van de Oceaan

Eugene H. Kaplan - De Sensuele Zee -- Geheimen van de OceaanEugene H. Kaplan - De Sensuele Zee -- Geheimen van de Oceaan
Auteur Eugene H. Kaplan
Titel De Sensuele Zee -- Geheimen van de Oceaan
Uitgever Pearson
Type Boek
ISBN 9789043014151
Staat Nieuw, winkelfris
Taal Nederlands
Prijs € 15,00
Voorradig Laatste voorradig

Nieuw boek.

De sensuele zee biedt je een niet-alledaagse kijk op het leven dat zich in de diepste oceanen afspeelt. Daal met auteur Eugene Kaplan af naar de wonderbaarlijke onderzeewereld en ontdek de gewoontes, schoonheid en, ja, zelfs het seksleven van de bewoners. Kaplan waagt zich in koraalriffen om parende papegaaivissen te bestuderen, vindt op tweehonderd meter diepte levende fossielen en hij legt uit wat er gebeurt als je een levend stuk octopustentakel inslikt.

NBD|Biblion recensie
De schrijver, een mariene bioloog, behandelt in een dertigtal korte hoofdstukken de bijzonderheden van organismen die in zee voorkomen zoals vissen, zeekomkommers, garnalen, slakken, zee-egels etc. Er is nauwelijks aandacht voor micro-organismen als virussen, bacterien en algen. Vele aspecten komen aan de orde: leefwijze, functie in het ecosysteem en vooral voortplanting (zie titel). Het boek is in een zeer populaire stijl en sterk anekdotisch geschreven. Het vereist enige voorkennis van de lezer. Voorzien van zwart-wittekeningen, verklarende woordenlijst en register.

2007, Pb, 297pp, 17x24cm, 557gram, isbn; 9789043014151

 

Trefwoorden: 9789043014151
Artikelcode: 5870SL

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig