D.E. Herpin. & I. Zondervan - De Phelsuma -- Een knappe acrobaat ( Daggekko )

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

D.E. Herpin. & I. Zondervan - De Phelsuma -- Een knappe acrobaat ( Daggekko )

D.E. Herpin. & I. Zondervan - De Phelsuma -- Een knappe acrobaat ( Daggekko )D.E. Herpin. & I. Zondervan - De Phelsuma -- Een knappe acrobaat ( Daggekko )
Auteur D.E. Herpin. & I. Zondervan
Titel De Phelsuma -- Een knappe acrobaat ( Daggekko )
Uitgever Sauria
Type Boek
ISBN 9789080918894
Staat Nieuw, winkelfris
Taal Nederlands
Prijs Tijdelijk uitverkocht
Voorradig Tijdelijk uitverkocht

 Nieuw boek.

De Bedreigde Dierenreeks van Stichting Sauria bestaat uit een groeiend aantal boekjes over reptielen die dreigen uit te sterven of om andere redenen zeldzaam zijn; hetzij door rechtstreeks menselijk toedoen zoals bijvoorbeeld door teveel wildvang, hetzij door gewijzigde klimatologische omstandigheden, milieuvervuiting etc. Stichting Sauria probeert door een aantal initiatieven; waaronder diverse kweekprogrammas, advieswerk, het verspreiden van haar kennis door middel van deze uitgaven-reeks; het voortbestaan en het welzijn van deze dieren te bevorderen. De boekjes zijn bedoeld voor zowel beginners als voor gevorderde houders van o.a. hagedissen, slangen en schildpadden, en zijn door het Sauria-team samengesteld op basis van eigen kweekervaringen en recente vakliteratuur. 

NBD|Biblion recensie
Dit deel uit een reeks over bedreigde diersoorten gaat over de Phelsuma, een daggekko uit Madagaskar. Na het voorwoord en de inleiding worden in acht hoofdstukken de soorten, het karakter, de leefgewoontes, het uiterlijk, de voeding, huisvesting, aankooptips, de kweek en mogelijke ziekten, kort en eenvoudig besproken. De tekst staat, in alinea's met eigen kop, in maximaal twee kolommen per pagina. Per dubbele pagina wordt wisselend wel of geen kleur gebruikt. Duidelijke en vaak vertederende foto's (wisselend kleur en zwart-wit) begeleiden de tekst. Elk hoofdstuk sluit met een handige puntsgewijze samenvatting in een kader. Achterin de gids staan een korte literatuurlijst, een woordenlijst en een register. De woordenlijst is heel erg beknopt en is meer een aanvullende informatielijst. De trefwoorden in het register komen geen van alle overeen met de aangegeven pagina's. Verder is de gids een aantrekkelijke eerste kennismaking met deze hagedissensoort voor lezers die aanschaf van een gekko overwegen of meer te weten willen komen over dit bijzondere diertje.

2006, pb, 64pp, 16x24cm, 180gram, isbn; 9789080918894

 

Trefwoorden: Gekko Geko 9789080918894
Artikelcode: 6369

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig