Hartmut Wilke ( Raadgever huisdieren serie ) - Landschildpadden -- Fascinerend, Rustig, Nieuwsgierig

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

Hartmut Wilke ( Raadgever huisdieren serie ) - Landschildpadden -- Fascinerend, Rustig, Nieuwsgierig

Hartmut Wilke ( Raadgever huisdieren serie ) - Landschildpadden -- Fascinerend, Rustig, NieuwsgierigHartmut Wilke ( Raadgever huisdieren serie ) - Landschildpadden -- Fascinerend, Rustig, Nieuwsgierig
Auteur Hartmut Wilke ( Raadgever huisdieren serie )
Titel Landschildpadden -- Fascinerend, Rustig, Nieuwsgierig
Uitgever Deltas
Type Boek
ISBN 9789044722574
Staat Nieuw, winkelfris
Taal Nederlands
Prijs € 8,95
Voorradig Ja

 Nieuw boek.

Boodschappers uit vervlogen tijden! Schildpadden leven al sinds miljoenen jaren op de aarde. Ze pasten zich in de loop der tijd aan de veranderende klimaatomstandigheden aan, terwijl ze hun fascinerende uiterlijk behielden. Deze oeroude reptielen zijn ook interessant vanwege hun lichaamstaal, waarmee ze hun gemoedstoestand uitdrukken. Bij een goede verzorging kunnen schildpadden heel oud worden. In deze dierengids vindt u alles om uw schildpad fit te houden. U komt al het nodige te weten over de huisvesting, verzorging, voeding en gezondheid van uw schildpad. Met veel tips en ideeën om de mooiste terraria en buitenverblijven in de tuin of op een balkon te maken.

NBD|Biblion recensie
De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar het houden van landschildpadden. Vele publicaties in vakbladen en boekwerken alsmede artikelen via internet hebben er toe bijgedragen, dat de kennis van het houden en kweken van deze dieren geweldig is toegenomen. Was het vijftien jaar geleden een bijzonderheid om met deze dieren te kweken, thans worden jaarlijks vele jonge schildpadden in gevangenschap geboren: in dierentuinen, maar vooral bij particuliere schildpadliefhebbers. De auteur van dit boekje in de reeks "Raadgever huisdieren" is bioloog en o.a. directeur van een dierentuin en heeft door zijn vele eerdere publicaties over schildpadden een belangrijke bijdrage geleverd aan de deskundigheidsbevordering. In dit handzame en overzichtelijke boekje vertelt hij over de huisvesting, verzorging, de voeding en gezondheidseisen van deze in de natuur vaak bedreigde dieren. Verder gaat hij in op de bijzondere eigenschappen van de veel gehouden soorten landschildpadden, hoe men ze fit en gezond kan houden, een geschikt (buiten)verblijf kan bieden, de voortplanting en het overwinteren van de niet tropische soorten. Met vele foto's en illustraties in kleur, waaruit de schildpadliefhebber veel informatie kan vergaren. Met register.

2009, 64pp, 16.5x20cm, 180gram, isbn; 9789044722574

 

Trefwoorden: 9789044722574
Artikelcode: 7188MB-873

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig