Charles Clover - Leeg - Hoe overbevissing ons dagelijks leven verandert

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

Charles Clover - Leeg - Hoe overbevissing ons dagelijks leven verandert

Charles Clover - Leeg - Hoe overbevissing ons dagelijks leven verandertCharles Clover - Leeg - Hoe overbevissing ons dagelijks leven verandert
Auteur Charles Clover
Titel Leeg - Hoe overbevissing ons dagelijks leven verandert
Uitgever Atlas
Type Boek
ISBN 9789045015420
Staat Nieuw, winkelfris
Taal Nederlands
Prijs Tijdelijk uitverkocht
Voorradig Tijdelijk uitverkocht

Nieuw boek.

`Eet meer vis' is het credo van de gezondheidslobby. Degenen die vis de hemel in prijzen denken meestal niet aan de enorme problemen die de industriële visserij veroorzaakt. De zee wordt leeggevist: van de Noordzee tot de kustwateren van Afrika en de Cariben en de diepten van de Atlantische Oceaan. Deze overbevissing is niet alleen verantwoordelijk voor de langzame en pijnlijke dood van miljarden vissen, dolfijnen en zeevogels, maar ook voor de ineenstorting van ecosystemen als koraalriffen, de ontwrichting van de economie en de honger van miljoenen mensen in de kustgebieden van ontwikkelingslanden.

De maatregelen die genomen worden om de overbevissing tegen te gaan zijn niet afdoende. Wij, de consumenten, moeten veranderen als we het tij willen keren. Leeg is een onthullend en choquerend boek. Vis zal nooit meer hetzelfde smaken.

NBD|Biblion recensie
Vis is populair. Niet geplaagd door de vele vleesschandalen en de dierziekten in de bio-industrie, maar juist omgeven door een aureool van 'zuiver en gezond' wint vis terrein, ook als 'chique' voedsel. Met de visstand gaat het juist mede door deze groeiende populariteit dramatisch slecht. Rucksichtloze vangstmethoden dragen bij aan de catastrofie die zich momenteel voltrekt in zodanig tempo dat de wereldzeeen binnen zeer afzienbare tijd tot waterwoestijnen zullen worden. De auteur, milieujournalist, documenteert deze ramp in een zeer leesbare stijl. Hij neemt de lezer mee op reportages naar zee, naar havens, naar visafslagen en -markten en beschrijft de grote paradox: vlak voor de ineenstorting zijn de vangsten groter dan ooit doordat met moderne apparatuur ook de laatste rijke visgronden afgegraasd kunnen worden. Een aanklacht en een waarschuwing. Niet eerder verscheen zo'n toegankelijk boek over dit thema.

2005, Pb, 355blz, 13.5x21cm, isbn; 9045015420

Trefwoorden: Overbevissing, zeevisserij, visserij, leeg.
Artikelcode: 5069

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig