Wim Alphenaar - Kunstvliegen binden / kunststoffen en natuurlijke materialen

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

Wim Alphenaar - Kunstvliegen binden / kunststoffen en natuurlijke materialen

Wim Alphenaar - Kunstvliegen binden / kunststoffen en natuurlijke materialenWim Alphenaar - Kunstvliegen binden / kunststoffen en natuurlijke materialen
Auteur Wim Alphenaar
Titel Kunstvliegen binden / kunststoffen en natuurlijke materialen
Uitgever Goede Boek
Type Boek
ISBN 9789024010301
Staat Vrijwel nieuw
Taal Nederlands
Prijs € 18,50
Voorradig Laatste voorradig

Conditie; goede staat

1997, 17x25cm, 352blz, isbn; 9789024010301

Handleiding voor de gevorderde vliegbinder.
Er zit veel beweging in de wereld van het vliegvissen. Niet alleen de belangstelling neemt toe, ook de ontwikkeling van materialen en technieken.
Met de opkomst van synthetische materialen zijn de mogelijkheden voor het binden van vliegen toegenomen. Door ze te combineren met natuurlijke materialen zijn prachtige imitaties van vooral nimfen, natte vliegen en streamers mogelijk.
Door het overvloedige aanbod bij de winkeliers is het lastig om een goede keuze te maken. Of het nu gaat om staart-, body-, of vleugelmateriaal, voor elk onderdeel is een veelvoud van kunststofmaterialen te koop in talrijke uitvoeringen en kleuren.
Dit boek inventariseert en sorteert de materialen. Er zijn telkens aparte hoofdstukken met materiaalinformatie, zoals: een overzicht, de eigenschappen, de leveranciers en het assortiment. Daarna volgt steeds het bindtechnische hoofdstuk met algemene toepassingen, nieuwe technieken en tips.
Wie de andere boeken van Wim Alphenaar kent, weet hoe deskundig hij zijn werk illustreert. Zo ook dit boek, waarin de lezer bovendien meer dan tweehonderd zorgvuldig getekende patronen zal vinden.


 

Trefwoorden: Fly-Tying, Flies, Vliegvissen, Vliegvisser, vliegbinden, 9789024010301
Artikelcode: 5229

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig