- - De Nederlandse Zeevissen - Veldgids

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

- - De Nederlandse Zeevissen - Veldgids

- - De Nederlandse Zeevissen - Veldgids- - De Nederlandse Zeevissen - Veldgids
Auteur -
Titel De Nederlandse Zeevissen - Veldgids
Uitgever Sportvisserij Ned.
Type Boek
ISBN
Staat Nieuw, winkelfris
Taal Nederlands
Prijs Tijdelijk uitverkocht
Voorradig Tijdelijk uitverkocht

Nieuwe uitgave Zeevissenboek

Deze nieuwe veldgids is niet alleen een ‘must’ voor sportvissers, maar net zo interessant voor duikers, natuurliefhebbers en ecologen. De veldgids geeft een actueel beeld van de Nederlandse zeevisfauna en is met zijn robuuste uiterlijk, watervaste omslag, uitgebreide determinatietabel en vissenoverzicht zeer handig in gebruik.

U vindt in de veldgids alle 119 vissoorten (‘van Ansjovis tot Zeeduivel’) die in het Nederlandse kustgebied voorkomen of die door Nederlandse beroepsvissers regelmatig uit de Noordzee worden aangevoerd en vervolgens te vinden zijn in de vishandel. Ook zijn soorten opgenomen die met enige regelmaat afdwalen vanuit hun normale verspreidingsgebied, waaronder de elf meter lange reuzenhaai en de anderhalve ton wegende maanvis.

De veldgids is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Prof. Dr. Niels Daan, visserijbioloog en voormalig onderzoeker bij Wageningen Imares (het vroegere RIVO). Aan deze gids hebben verder deskundigen van o.a. Wageningen Imares, Ecomare en het NIOZ meegewerkt. Om ervoor te zorgen dat de veldgids een optimale visherkenning mogelijk maakt is na een twee jaar durende inventarisatie van het best beschikbare fotomateriaal, een selectie gemaakt van ruim 120 afbeeldingen van zo’n 40 fotografen uit binnen- en buitenland.

Met de veldgids is het niet alleen mogelijk om zeevissen te determineren. Voor alle vissoorten is informatie over hun herkenning, verspreiding, leefwijze, voedsel en wettelijke status opgenomen. U kunt dus per vissoort direct zien of deze in de Flora- en Faunawet beschermd is, een wettelijke minimummaat of gesloten tijd kent, waar hij voorkomt, of hij in Nederland zeldzaam is of juist algemeen, waar hij zich voortplant en wat hij eet. En – niet onbelangrijk – hoe groot hij kan worden! Tenslotte zijn van alle vissoorten de Nederlandse, Duitse, Engelse, Franse en wetenschappelijke naam opgenomen. 
 

Spiraal geb, 212pp, 10x17cm, 282gram. 

 


 

Trefwoorden: Welke Zoutwatervissen, Zeevis, Zeevisser
Artikelcode: 6124

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig