Tako Brouwer, e.a. - Vissenatlas Noord-Brabant

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

Tako Brouwer, e.a. - Vissenatlas Noord-Brabant

Tako Brouwer, e.a. - Vissenatlas Noord-BrabantTako Brouwer, e.a. - Vissenatlas Noord-Brabant
Auteur Tako Brouwer, e.a.
Titel Vissenatlas Noord-Brabant
Uitgever Profiel
Type Boek
ISBN 9789052944883
Staat Nieuw, winkelfris
Taal Nederlands
Prijs Tijdelijk uitverkocht
Voorradig Tijdelijk uitverkocht

Mooi uitgevoerd standaardwerk. Nieuw.

Van de 70 zoetwatervissen die in Nederland voorkomen, zijn ruim 60 soorten in Noord-Brabant te vinden. De voormalige kreken, getijdenwateren en grote rivieren, beken, vennen en drinkpoelen bieden veel verschillende watertypen, die de provincie een zeer diverse visfauna opleveren. 

De eerste Noord-Brabantse viswaarnemingen die op schrift zijn gesteld, dateren van 1920. Dit gebeurde echter nog maar op heel beperkte schaal. 
Vanaf 1980 steeg het aantal waarnemingen door de toenemende belangstelling bij biologen en door het visonderzoek voor de Kader Richtlijn Water. Veel van deze gegevens zijn nooit verder gekomen dan onderzoeksrapporten, gegevensbestanden en hier en daar in een veldboekje van natuuronderzoekers. 

Alle gegevens met betrekking tot het voorkomen en de verspreiding van alle vissen in de zoete wateren zijn nu gebundeld in de Vissenatlas Noord-Brabant. Dit totaaloverzicht beschrijft van elke vissoort het uiterlijk, habitat, ecologie, en de verspreiding in Nederland en Noord-Brabant. Het geheel is verduidelijkt met fraaie overzichtskaarten en verschillende soortfoto’s. Ook is er een ruime verzameling verspreidingskaarten van de vissoorten opgenomen. Uiteraard komt daarnaast ook de visfauna in heel Nederland aan de orde, alsook de geschiedenis van de visserij, het beleid, de inrichting en het waterbeheer in Noord-Brabant.

Door de vele bronnen die zijn gebruikt, is de Vissenatlas met recht een standaardwerk te noemen, zodanig geschreven en geïllustreerd dat het een breed publiek zal aanspreken. De Vissenatlas Noord-Brabant is dan ook een must voor iedere natuurliefhebber, veldbioloog, natuurbeheerder en sportvisser die verder kijkt dan zijn hengel lang is.

2010, Hc, 352pp, 22x30,5cm, 1750gram, isbn; 9789052944883

 

 

Trefwoorden: vis verspreidingsgebieden vissen leefgebieden
Artikelcode: 7587

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig