Tanya M. Heming-Vriends - Goudvis

Uw winkelwagen is leeg
Let op! We hebben vakantie van 9 augustus t/m 26 augustus. Bestellen kan gewoon, vanaf 26 augustus verzenden we weer.
Zoeken:

Tanya M. Heming-Vriends - Goudvis

Tanya M. Heming-Vriends - GoudvisTanya M. Heming-Vriends - Goudvis
Auteur Tanya M. Heming-Vriends
Titel Goudvis
Uitgever Welzo Media Productions
Type Boek
ISBN 9789058211484
Staat Goed
Taal Nederlands
Prijs Tijdelijk uitverkocht
Voorradig Tijdelijk uitverkocht

Boek in nette staat.

 

Dit boek is geschreven door een bekende biologe. In haar voorwoord stelt ze dat de goudvis een heel populair huisdier is maar ook het meest verwaarloosde huisdier. In ‘de Goudvis’ geeft ze deskundig advies en vele tips voor het kweken en houden van goudvissen op een verantwoorde manier, in een aquarium of in een vijver. 
De inrichting van een aquarium wordt besproken, evenals welke waterplanten geschikt zijn. De traditionele vissenkom wordt sterk afgeraden, en na het lezen van dit informatieve boek is het duidelijk waarom. Voeding en verzorging van de goudvis komt aan bod, maar ook de verschillende visziektes die kunnen voorkomen.
Een hoofdstuk is gewijd aan de verschillende variëteiten van de goudvis, zoals de Oranda en de leeuwenkop. De informatie over het kweken van vissen is zeer interessant. Zo blijkt dat mannetjes en vrouwtjes na het kuitschieten uit de kweekbak moeten worden verwijderd, anders eten ze al hun pasgelegde eitjes op!
Een interessant en informatief boek, aan te raden voor iedere goudvisliefhebber!

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie
Handleiding voor de aanschaf en verzorging van goudvissen in een aquarium in de huiskamer. Informatie over de herkomst van goudvissen en de meest gangbare varieteiten. Aanwijzingen voor de inrichting van een aquarium met technische voorzieningen zoals waterfiltering, verlichting, beplanting, voedering, behandeling van ziekten bij goudvissen, enz. Het geheel is voorzien van veel illustraties in kleur. Herziene en geactualiseerde druk.

2002, pb, 64pp, 15x21cm, 205gram, isbn; 9789058211484

 

 

Trefwoorden: Goudvissen
Artikelcode: 7267

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig