Tom Weerheijm - Rondje IJsselmeer

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

Tom Weerheijm - Rondje IJsselmeer

Tom Weerheijm - Rondje IJsselmeerTom Weerheijm - Rondje IJsselmeer
Auteur Tom Weerheijm
Titel Rondje IJsselmeer
Uitgever Elmar
Type Boek
ISBN 9789038917740
Staat Nieuw, winkelfris
Taal Nederlands
Prijs Tijdelijk uitverkocht
Voorradig Tijdelijk uitverkocht

Nieuw boek . Aanbieding ; nu van 16,50 voor 6,99 euro!

Pittoreske havenstadjes, oude zeedijken, weidse landschappen, historische Hanzesteden, antieke klederdrachten - de streek rond de voormalige Zuiderzee is een van de attractiefste gebieden van Nederland. In dit boek laat fotograaf Tom Weerheijm de lezer lezen en zien welke tochten per fiets, te voet, per bus, auto of stoomtram rond dit Ômeer vol nostalgië allemaal mogelijk zijn. Het wijst de weg naar de stiltegebieden van stadjes als Durgerdam en Broek in Waterland, laat zien waar je kunt wandelen over de dijken of de boot naar Pampus, Urk of Stavoren kunt nemen, wat is overgebleven van het VOC-gevoel in Edam, Enkhuizen en Hoorn, hoe je met de stoomtram naar Medemblik kuntreizen en hoe je vandaar met het ouderwetse veer naar hetZuiderzeemuseum kunt komen... 
In 2007 is het 75 jaar geleden dat de Afsluitdijk gereed kwam en de Zuiderzee IJsselmeer werd. Alle media zullen aan dit feit ruime aandacht schenken!

 

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie
Deze gids bevat een aantal tochten per auto, motor, bus, boot, tram/trein, fiets of te voet langs het IJsselmeer. De uitgave bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit tochtbeschrijvingen. Na een overzichtskaart beginnen de eerste 13 routes in Amsterdam en gaan via Noord-Holland en de Afsluitdijk via Friesland en de Flevopolders weer terug; ze kunnen gemotoriseerd, per fiets en te voet worden gedaan. Vervolgens zijn er drie bustochten vanuit Amsterdam naar Noord-Holland, vier boottochten w.o. Enkhuizen en Stavoren, drie fiets- of wandelroutes door het Waterland, drie wandeltochten bij Muiderberg, Marken en Broek in Waterland en tenslotte de museumstoomtram van Hoorn naar Medemblik en de trein van Leeuwarden naar Stavoren. Het tweede deel is een lexicon met beschrijvingen van de belangrijkste steden en dorpen langs het IJsselmeer, dat alfabetisch is geordend. Adresgegevens van de te bezoeken plekken zijn vrijwel niet opgenomen. Het boekje is geillustreerd met kleurenfoto's die de samensteller zelf heeft gemaakt.

2007, Pb, 230pp, 560gram, 15x23cm, isbn; 9789038917740

 

Trefwoorden: Zoete zee.
Artikelcode: 7369

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig