Rini Groothuis ( 3e druk, 1990 oude cover ) - Het Grote Karperboek - 3e druk

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

Rini Groothuis ( 3e druk, 1990 oude cover ) - Het Grote Karperboek - 3e druk

Rini Groothuis ( 3e druk, 1990 oude cover ) - Het Grote Karperboek - 3e drukRini Groothuis ( 3e druk, 1990 oude cover ) - Het Grote Karperboek - 3e druk
Auteur Rini Groothuis ( 3e druk, 1990 oude cover )
Titel Het Grote Karperboek - 3e druk
Uitgever Het Goede Boek
Type Boek
ISBN 9024010217
Staat Goed
Taal Nederlands
Prijs € 25,00
Voorradig Laatste voorradig

Boek in goede staat, 3e druk uit 1990 ( deze uitgave is qua formaat iets groter dan bijvoorbeeld de uitgave uit 1998 )

Duizenden karpervissers in ons land zijn de afgelopen jaren overgegaan op de moderne vangtechnieken voor karper. Boilies en hair-rigs zijn daarbij de meest gehoorde trefwoorden. In de naaste toekomst zullen nog veel meer sportvissers deze fascinerende sport gaan beoefenen. Duidelijk is echter, dat de traditionele benadering van het karpervissen zijn geheel eigen plaats zal behouden, naast de opbloei van de moderne technieken.
Dit standaardwerk is bijgewerkt tot de stand van de techniek en de situatie van nu. Aan 'spectaculaire' nieuwigheden is voorbijgegaan, maar veel aandacht is besteed aan de de achtergronden, het hoe en het waarom.
Boeiend en glashelder worden zaken als materiaal en vistechniek uit de doeken gedaan, waarbij traditioneel en modern naast elkaar behandeld worden.
De inmiddels bekende schrijfstijl van Rini Groothuis staat er borg voor dat dit boek een aparte plaats zal krijgen op de boekenplank van elke beginnende en gevorderde karpervisser.
Rob Schneider, de illustrator van dit boek, werd geboren in Den Haag. Vanaf zijn dertiende vist hij op karper en vanaf die tijd heeft deze vis een bijzondere rol in zijn leven gespeeld. De hartstocht waarmee hij het fenomeen karper in het begin en midden van de jaren tachtig tegemoet trad, heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een bezonnen geestdrift voor het karpervissen.
Rob is geen onbekende in het intieme wereldje van grote karperjagers, ondanks het feit dat hij dagelijks leeft tussen kwasten, lijnolie en potjesgevuld met pigmenten. Hij gebruikte eerdere edities van dit boek al als hoofdkussen, waardoor hij niet kon weigeren een bijdrage aan deze nieuwe druk te leveren, toen Rini hem dat vroeg.
1990, 3e druk, ( oude cover )  HC, 445blz, isbn. 9024010322, 18x25,5cm, 1260gram
 

Trefwoorden: Karper, Karpers, Karpervissen, karpervisserij, verhalen
Artikelcode: 9300G - 3e dr. 1990 uitgave

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig