Ulrich Schliewen - Praktische Raadgever voor het Zoetwateraquarium

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

Ulrich Schliewen - Praktische Raadgever voor het Zoetwateraquarium

Ulrich Schliewen - Praktische Raadgever voor het ZoetwateraquariumUlrich Schliewen - Praktische Raadgever voor het Zoetwateraquarium
Auteur Ulrich Schliewen
Titel Praktische Raadgever voor het Zoetwateraquarium
Uitgever Deltas
Type Boek
ISBN 9789044705713
Staat Nieuw, winkelfris
Taal Nederlands
Prijs Tijdelijk uitverkocht
Voorradig Tijdelijk uitverkocht

Nieuw boek ( in folie verpakt )

Adviezen voor de installatie - een natuurlijke biotoop creëren - dagelijks onderhoud - informatie over meer dan 200 vissoorten.
Het zoetwateraquarium: een stukje paradijs bij u thuis! Dankzij de raadgevingen in dit boek zal u kunnen genieten van een schitterend aquarium. - U maakt kennis met de natuurlijke biotoop van vissen zodat u hen de juiste zorg kunt bieden. - U leert verstandig te kiezen. Meer dan tweehonderd vissoorten worden in detail beschreven en geïllustreerd aan de hand van foto´s. - U komt alles te weten over het dagelijks onderhoud van het aquarium. De noodzakelijke technische voorzieningen en de juiste beplanting garanderen het welzijn van uw aquariumbewoners!

NBD|Biblion recensie
De auteur (bioloog, o.a. redactielid van een Duitse Cichlidenvereniging) splitst het boek in drie delen. Een inleidend hoofdstuk met diverse waterbiotopen, de chemie van het water, het gedrag en de biologie van de vis en de beschermingswet. Het tweede hoofdstuk geeft stapsgewijs uitleg over de aquariumbak en de techniek, de inrichting en de algehele verzorging van de dieren: van extra vitaminen tot het doden van zieke vissen. Het laatste hoofdstuk (70 pagina's!) bespreekt in 12 groepen meer dan 200 vissoorten. Alle onderwerpen komen in praktische volgorde in korte alinea's met eigen kop aan de orde. Aantrekkelijke kleurenfoto's, duidelijke schema's en uitgewerkte praktijktips zijn toegevoegd. Vaak staan in gekleurde kaders en tabellen de gegevens nogmaals overzichtelijk op rij. Het taalgebruik is vooral in het eerste hoofdstuk overbodig ingewikkeld en zal menig lezer afschrikken; ook wordt veel verwezen naar andere pagina's. Maar de informatie is breed en nuttig. Een naslagwerk, vooral interessant voor serieuze, ervaren aquariumhouders. Met register.

2008, Hc, 156pp, 21x27cm, isbn; 9789044705713

 

Trefwoorden: 9789044705713
Artikelcode: 5840KO1558

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig