Thomas Marent - Kikkers

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

Thomas Marent - Kikkers

Thomas Marent - KikkersThomas Marent - Kikkers
Auteur Thomas Marent
Titel Kikkers
Uitgever Tirion
Type Boek
ISBN 9789052107387
Staat Nieuw, winkelfris
Taal Nederlands
Prijs Tijdelijk uitverkocht
Voorradig Tijdelijk uitverkocht

Nieuw boek in folie verpakt.

Deze prachtige uitgave geeft met honderden imponerende foto's een indrukwekkend beeld van de raadselachtige wereld van de kikker en zijn verwanten. Ze vormen een visueel eerbetoon aan deze fascinerende diergroep, waarvan vele soorten met uitsterven worden bedreigd. Een diergroep die fascineert en bewondering afdwingt door haar veelheid aan vorm, kleur en gedrag.
Samen met begeleidende teksten vol boeiende achtergronden wordt een schitterend inzicht gegeven in de wonderwereld van deze intrigerende wezens.

Recensie(s)

De honderden kleurenfoto's van kikkers en een aantal padden en salamanders van de bekende dierenfotograaf Thomas Marent zijn alle verbijsterend mooi en zijn gemaakt op vele locaties, hoofdzakelijk in de regenwouden in de hele wereld. De auteur hanteert de meest recente Latijnse benamingen. Op uitstekende wijze weet hij de kenmerkende eigenschappen van deze amfibieen in een natuurlijke omgeving uit te beelden. Juist door de uitvergrotingen is de vaak indringende kleurenpracht goed waarneembaar. Het boek is onderverdeeld in een aantal themahoofdstukken: identiteit, lijf, overleven, voortplanting. De verbindende teksten geven bondige informatie over de leefwijze, bijzonderheden en vindplaats van deze dieren. Ook vertelt de auteur hoeveel moeite het soms kost om mooie kikkerfoto's te maken. Hij streeft ernaar om zoveel mogelijk kikkers fotografisch vast te leggen. Want helaas hebben ook veel soorten van deze prachtige dieren te lijden van de inkrimping van hun leefgebieden. Een prachtig boek, fraai vormgegeven, uitstekend druk- en bindwerk. Een bijzondere uitgave voor de (amateur) herpetoloog, dierenfotograaf en natuurliefhebber. Bevat een overzicht van de amfibieenfamilies en een register.
2009, Hc, 280pp, 26x31cm!, 1825gram, isbn; 9789052107387

 

 

Trefwoorden: kikker boek boeken kikkers
Artikelcode: 5864

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig