W. Alphenaar / E. vd Hoek / A. Swier - Vliegvis- en Vliegbindtrucjes

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

W. Alphenaar / E. vd Hoek / A. Swier - Vliegvis- en Vliegbindtrucjes

W. Alphenaar / E. vd Hoek / A. Swier - Vliegvis- en VliegbindtrucjesW. Alphenaar / E. vd Hoek / A. Swier - Vliegvis- en Vliegbindtrucjes
Auteur W. Alphenaar / E. vd Hoek / A. Swier
Titel Vliegvis- en Vliegbindtrucjes
Uitgever Westerlaan Publisher
Type Boek
ISBN 9789080845374
Staat Nieuw, winkelfris
Taal Nederlands
Prijs € 28,95 € 16,95
Voorradig Laatste voorradig

Conditie; Nieuw.

In 228 pagina’s geven de auteurs Wim Alphenaar, Erik van den Hoek en Ad Swier (voor vliegvissers toch geen onbekenden zou je zeggen) een kleine 200 zeer bruikbare tips voor het binden van vliegen. En passant krijgt de lezer ook nog eens 57 bindpatronen van vliegen voorgeschoteld. Allemaal vliegen trouwens die zich in de praktijk van de auteurs bewezen hebben. En over die praktijk laten Wim, Erik en Ad zich ook van hun beste kant zien met een serie korte verhalen en belevenissen.

Met deze opzet is het boek een aanwinst voor iedere vliegvisser, zowel voor de beginner als de gevorderde vliegvisser. Want inhoudelijk valt er weinig of niets op af te dingen. Daarnaast is het zeer fraai uitgevoerd. Mooie fotografie, prettig formaat, helder gedrukt en verzorgd vormgegeven.

Viegvis- en vliegbindtrucjes

Voor je ligt een tipboek waarin allerlei ideeën zijn opgenomen die handig zijn voor het binden van verschillende kunstvliegen. Het kan een handleiding zijn voor hen die nog niet zo lang geleden de eerste stappen hebben gezet op het ‘vliegbinderspad’. Op diverse pagina’s kom je verschillende kunstvliegen tegen die je na kunt binden. Ze zijn opgenomen in een index.
Vliegvissen is een prachtige hobby en een schitterende manier om vis te vangen. Het wordt beschouwd als een van de meest elegante wijze om een vis te vangen. Daarbij gaat het niet alleen om de knikkers, maar ook om het spel. Met andere woorden, de vis is wel belangrijk, maar eigenlijk een onderdeel van het spel.
Als een vis bedot wordt en gevangen aan een zelfvervaardigde imitatievlieg, is de cirkel rond en dat maakt het spel compleet. Vliegbinden hoort dus bij het vliegvissen en kan als een verlengstuk daarvan worden gezien. Net zoals bij veel zaken, moet in het begin een aantal handigheden en foefjes geleerd worden. Dat maakt het binden alleen maar leuker en het is ook de bedoeling van dit boek om daarbij behulpzaam te zijn.
De auteurs denken dat dit boek een handig naslagwerk kan zijn voor uren aangenaam bezigzijn en hopen dat de lezer er veel plezier aan zal hebben.

2008, 1e druk.


Wim Alphenaar
Erik van den Hoek
Ad Swier

2008, Hc, 17.5x25cm, 228pp.

 

Trefwoorden: Vliegvissen vliegbinden vliegen boek boeken
Artikelcode: K29-B-3

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig