Stella Ruhe - Visserstruien

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

Stella Ruhe - Visserstruien

Stella Ruhe - Visserstruien
Auteur Stella Ruhe
Titel Visserstruien
Uitgever Forte
Type Boek
ISBN 9789058772718
Staat Nieuw, winkelfris
Taal Nederlands
Prijs Tijdelijk uitverkocht
Voorradig Tijdelijk uitverkocht

Conditie; nieuw

Visserstruien

Tussen circa 1875 en 1950 droegen Nederlandse vissers truien met patronen van rechte en averechte steken en soms kabels. De truien waren dichtgebreid van wol in blauw, naturel, grijs en zwart. De vrouwen uit de vissersplaatsen gebruikten hun eigen patronen en vanwege het besloten karakter van de kleinere vissersgemeenschappen hoorden de truien ook echt bij een bepaalde plaats. Je kon aan de trui al vaak zien wie de visser was: een typische Urker of juist één uit Katwijk.

Stella Ruhe verzamelde vele motieven, werkte de patronen opnieuw uit en liet truien in moderne garens breien. In dit boek vind je van alle truien historische en nieuwe foto’s, schets- en teltekeningen. Zo kun je een trui breien met de motieven van je favoriete vissersplaats.

De truien zijn niet los te zien van hun historische context. Daarom staat dit boek ook vol verhalen en wetenswaardigheden over het dagelijks leven van de vissers waarbij de sterke verhalen natuurlijk niet ontbreken.
De combinatie van historie en eigentijdse patronen maakt Visserstruien een uniek boek waaraan breisters (en breiers), maar ook cultuur- en erfgoedliefhebbers urenlang kijk-, lees- en breiplezier kunnen beleven.

ISBN: 9789058772718
Omvang: 176 blz.
Uitvoering: gebonden

In de teltekening van de trui Scheveningen 1 blijkt een fout te zitten.
U kunt de juiste teltekening hier als pdf downloaden.

Trefwoorden: Breien truien maken visserstrui visserstruien
Artikelcode: 8920

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig