Dirk & Tomas Termote - Schatten en Scheepswrakken

Uw winkelwagen is leeg
Zoeken:

Dirk & Tomas Termote - Schatten en Scheepswrakken

Dirk & Tomas Termote - Schatten en ScheepswrakkenDirk & Tomas Termote - Schatten en Scheepswrakken
Auteur Dirk & Tomas Termote
Titel Schatten en Scheepswrakken
Uitgever Davidsfonds/Leuven
Type Boek
ISBN 9789058266095
Staat Nieuw, winkelfris
Taal Nederlands
Prijs € 35,48
Voorradig Laatste voorradig

 Nieuw lijvig boekwerk, naslagwerk.

Van militaire schepen uit de twee wereldoorlogen tot vrachtschepen en containers, van houten zeilschepen en yachten tot vliegtuigen. In de Belgische territoriale wateren bevinden zich maar liefst 277 gekende en onbekende wrakken die door storm, oorlog, brand... op de bodem van de Noordzee zijn beland. Schatten en scheepswrakken geeft voor het eerst een systematisch overzicht van elke obstructie in onze territoriale wateren. Het is een primeur in het onderwater- en wrakkenonderzoek in België. Elk vergaan vaartuig draagt een schat van informatie met zich mee voor archeologen en wetenschappers. De exacte plaats- en dieptebepaling van de wrakken is nodig om onderzoek op de wrakken te kunnen doen, maar is daarnaast ook van het grootste belang voor de veiligheid van de scheepsvaart.

Per wrak wordt de locatie aangegeven samen met gedetailleerde technische gegevens, de historische achtergrond en de actuele toestand van het wrak. Via schetsen, zeekaarten, spectaculaire onderwaterfotografie, historische afbeeldingen van de schepen en dieptescans wordt deze onbekende onderwaterwereld tot leven gebracht.

Maritiem archeoloog Tomas Termote is, in navolging van zijn vader Dirk, al jarenlang bezig met het in kaart brengen van de wrakken in de Noordzee. Samen ontdekten ze heel wat nieuwe wrakken. Deze publicatie is het resultaat van bijna 5000 duiken van twee generaties gedurende de laatste dertig jaar. 

NBD|Biblion recensie

In dit boek schetsen maritiem archeologen Dirk en Tomas Termote een beeld van de vele scheepswrakken die door storm, oorlogsomstandigheden of andere oorzaken op de (Belgische) bodem van de Noordzee zijn beland. Het boek gaat terug op de talloze duiksessies die de auteurs hebben ondernomen, zorgvuldig puzzelwerk in archieven, en contacten met tal van mensen uit de maritieme sector. Iedere obstructie in het Belgisch continentaal zeegebied wordt behandeld, van het strand van De Panne richting Oostende en Zeebrugge, over de Westhinder tot aan de banken van de Noordhinder. Op een overzichtskaart worden alle locaties met nummers aangeduid. Bij elk wrak vind je de datering, de locatie, gedetailleerde technische gegevens, de historische achtergrond en de actuele toestand. Dat alles wordt verlucht met schetsen, zeekaarten, onderwaterfoto's, historische afbeeldingen van de schepen en dieptescans. Achteraan volgen een verklarende woordenlijst, een bibliografie en eindnoten. Een nauwkeurig - en voor het zeevaartverkeer erg nuttig - naslagwerk. Hardcover op A4-formaat, tweekolommendruk.

 

2009, Hc, 352pp, 21x28cm, 1800gram, isbn; 9789058266095

 

 

Trefwoorden: wrakkengids, wrakvissen
Artikelcode: 7417-isbn;9789058266095

Staat van de boeken
Nieuw
***** Nieuw, Winkelfris
Tweedehands
**** Vrijwel Nieuw
*** Goed
** Redelijk
* Matig